Bespaartips verhuizen

De aankoop van je nieuwe huis, de afronding van de hypotheek, je bankrekening, de notaris, de makelaar en de sleuteloverdracht, het is allemaal veel rompslomp in een korte tijd. Belangrijk is dat je overzicht houdt en precies weet hoe je financiën er straks uitzien als alles is afgerond. In de tussentijd is het nuttig dat je je uitgaven goed in de gaten houdt, zoals bij de verhuiskosten.

Met z’n allen

Schakel je een verhuisbedrijf in of niet? Uitbesteden van je verhuizing betekent tijdwinst, de schade aan je inboedel tijdens het verhuizen is afgedekt en je kunt je tijd aan andere dingen besteden. Los daarvan kost laten verhuizen veel geld. Heb je dat er voor over, ga dan op vergelijkingssites op zoek naar een geschikte verhuizer. Heb je dat niet of kun je dat niet betalen, dan is er misschien een mooi alternatief in de vorm van vrienden, vriendinnen, familieleden of misschien wel collega’s die jullie willen komen helpen. Darmee bespaar je veel geld en zolang je de verhuishulpen voorziet van eten en drinken blijft iedereen vrolijk en actief. Zeker als je na afloop als dank een bloemetje brengt.

Verhuisvergoeding

Het kan zijn dat je recht hebt op een vergoeding van (een deel van) de verhuiskosten. Bijvoorbeeld omdat je werkgever wil dat je dichterbij de zaak gaat wonen. Of dat de zaak zelf verhuist. Ook als je een uitkering hebt, heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in je verhuiskosten. En zo zijn er meer voorbeelden. Vraag ernaar bij je werkgever, gemeente en/of uitkeringsinstantie en raadpleeg het internet voor meer voorbeelden van tegemoetkomingen in of vergoedingen van verhuiskosten. Dat loont zeker de moeite.

Meer zelf doen

Een goede tip voordat je een verhuizer benadert voor een offerte, is om eerst eens na te gaan wat jullie zelf kunnen verhuizen. Als je een ruime auto hebt of ergens een busje of aanhangwagen voor weinig kunt huren of lenen, kun je al flink wat spullen zelf meenemen. Door dat te combineren op de momenten dat jullie toch al naar je nieuwe huis willen gaan, voor klusjes bijvoorbeeld, creëer je een win/winsituatie: de klusjes zijn af en een deel van je inboedel is al verhuisd. Dat betekent een flinke besparing. De verhuizer hoeft dan immers (veel) minder te verhuizen en dat scheelt geld.